woensdag 5 december 2012

Geduld

'Geduld is een mooie deugd.' Een wijsheid die we van tijd tot tijd eens horen passeren. Maar klopt dit wel?
Ik denk dat menig ouder het hier niet mee eens is want het geduld van hun lieve kindertjes werd dit jaar slechts matig op de proef gesteld. Ik merkte (facebookgewijs) namelijk dat heel wat kindjes al op 1 of 2 december een goed gevulde schoen mochten ontvangen!

Toegegeven, ik had ook zin om overstag te gaan en de schoentjes zaterdagavond al aan de haard te placeren, maar iets in mij hield me tegen. We hadden nu zo'n mooie aftelkalender gemaakt die nog heel wat blanco vakjes telde voor we bij de schoen zouden terecht komen. En de papflessen zouden afgegeven worden en we waren daar allen nog niet helemaal (mentaal) op voorbereid.
En daarnaast wilde ik mijn kinderen dus ook die 'deugd' aanleren die geduld zou moeten zijn.

Nu ben ik ook geen onmens en steeds bereid tot compromissen (vooral als ze mij goed uitkomen) en daarom mochten mijn dochters vanmorgen hun schoentje klaarzetten zodat bij thuiskomst om 16u hun papflessen gewisseld zouden zijn tegen een hoop speelgoed en lekkers.
En zo geschiedde...

De sint bracht bij ons twee types speelgoed: 'mama-approved' en 'kids-approved'. Mijn dochters houden nogal van gemeen speelgoed van het prinsessentype in schreeuwerig roze en paars. Terwijl mama playmobil en de schooltas van Skip Hop verkiest. 
Voor elk wat wils dus ten huize 'lafillegentille'.

Nu vraag ik mij nog af, wat was voor jullie kinderen het favoriete stuk speelgoed dat de sint dit jaar bracht?

8 opmerkingen:

 1. Het allerleukste vond ze het zwarte piet- vingerpopje. Wie het kleine niet eert...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zal ik morgenvroeg te weten komen want de Sint komt vanacht;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier kwam de Sint vorige nacht en vonden de kinderen deze morgen de verrassing! Morgen hebben we samen een dagje vrij, tijd genoeg dus om te spelen en te genieten.
  Ik heb ook 2 dochters met een kitsch-smaak. Mijn voornemen voor volgend jaar: dicht in de buurt blijven als de briefjes opgesteld worden! ;-)
  Gelukkig valt playmobil hier ook in de smaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De treinen van Brio waren hier een hit. Gelukkig houden mijn jongens niet van roze.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke cadeaus!
  Die speeltuin is zo lief :-), denk dat die hier ooit ook wel eens in huis komt, mama staat ook zot van playmobil en de kindjes al een geluk ook :p
  Kan je me even je adresgegevens mailen voor de pif? Vind hier niet direct een e-mailadres op je blog.
  Lesley_de_winter@hotmail.com
  Groetjes Frullemieke

  BeantwoordenVerwijderen